מה הקשר בין תכנון פיננסי ופרישה

טלי וולס
מה הקשר בין תכנון פיננסי ופרישה

הפרישה לגמלאות היא רגע מכונן הן עבור הפורש עצמו והן עבור בני המשפחה שלו. הוא לבטח עבר כברת דרך במקום העבודה שלו, היווה דמות משמעותית עבור הילדים והנכדים שלו ועכשיו הזמן שלו ליהנות מהזמן הפנוי, זאת בעזרת הכספים שצבר לאורך השנים.

עד לפני כמה שנים כלל לא היה מקובל לבצע תכנון פיננסי לפני היציאה לגמלאות אך כיום שירות שכזה לא רק שהפך למבוקש – אלא ההמלצה הגורפת היא להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם, אפילו שנה לפני הפרישה על מנת להיטיב ולהיערך לרגע הפרישה שיגיע הלכה למעשה.

כיום ישנה מודעות לכך שלעצם הפרישה יש משמעויות והשלכות שאי אפשר ולא כדאי להתעלם מהן.

איך מבוצע התכנון הזה ומה הוא כולל?

לא פשוט להיערך לבד מבחינה כספית ליום שאחרי היציאה לפנסיה. לא תמיד לעובד יש את הידע או הכלים להבין כמה כסף עומד לרשותו והיכן נמצאים הכספים האלה. מתי ואיך יוכל למשוך אותו לחשבון הבנק שלו והאם חלים עליהם מיסים?

אלה שאלות מהותיות שמי שהכי כדאי שיענה עליהן הוא נציג מקצועי ומיומן מטעם חברה לתכנון גיל הפרישה, כלומר חברה שזהו תחום העיסוק שלה – הסברה וסיוע בכל מה שקשור להכנת הקרקע הכספית והפיננסית של הפורש, זאת מספיק זמן מראש לפני היציאה לפנסיה הלכה למעשה. לחברה שכזאת יהיו הכלים, המערכות וכישורים הדרושים לדעת את כל המידע החשוב עבור כל עובד באופן אישי.

מה החשיבות של התכנון מראש?

המשמעות הראשית והראשונה של היציאה לפנסיה היא עצירה של הגעת המשכורת לחשבון הבנק בתחילת החודש כמו שהעובד רגיל לאורך שנים רבות. יחד עם זאת, הוא חסך וצבר סכום שאמור להספיק לו לצורך קיום שגרתי ויומיומי ומעתה ישנן קצבאות שונות שהוא יקבל מהמדינה.

מה סכום הכסף הכולל? האם למשוך את כולו או לחלק אותו למשכורות שיגיעו על בסיס חודשי? מה יהיה גובה כל משכורת שכזאת? אלה שאלות שהגמלאי הטרי עלול להתקשות לענות עליהן ולכן עליו לענות עליהן בליווי של איש מקצוע מהתחום, כזה שיש לו ניסיון בביצוע תהליכי תכנון נכון לפרישה.

התכנון הנכון מבוסס על ידע מדויק ואמין אודות סכומי הכסף השונים והדרך הנכונה ביותר לפדות אותם ולהשתמש בהם, כל גמלאי באופן נפרד.

מה לעשות לקראת גיל הפרישה?

כאשר מדברים על תכנון גיל פנסיה מדברים בדיוק על זה – איסוף מידע אודות כספים, ביצוע חישובים וניתוחים על שנות החיים הצפויות לאותו גמלאי בהתחשב במצבו המשפחתי והבריאותי, מתבצעת בחינה של ההוצאות וההתחייבויות שעדיין עומדים בפניו וכך בונים תוכנית ארוכת טווח בנוגע לשימוש בכספים שהם כעת שלו וזכותו להשתמש בהם.

נושא המיסוי מהווה חלק חשוב ובלתי נפרד, שכן מדובר בכספים שמיועדים לפרק זמן בחיים ובמרבית המקרים אמורים להימשך ללא תשלום מיסים. איש המקצוע המלווה ינחה את הגמלאי וייתן לו את כל המידע על מנת שיקבל את ההחלטות הנכונות עבורו.

לא לוותר על תכנון ארוך טווח לפני שיוצאים לגמלאות!

חשוב מאד לדעת שמדובר בתהליך שלא כדאי ולא מומלץ לפסוח עליו. יש כאן משמעויות רבות שהעובד עצמו לא בהכרח יודע או מבין ונדרשת התערבות של איש מקצוע שיבהיר את המושגים ואת ההשלכות של מספרים, אחוזים, מיסים וסכומי כסף.

תכנון פיננסי לגיל פרישה הוא תכנון פיננסי ארוך טווח וחשוב שיכול להציל גמלאים מחיי עוני ויאפשר להם לחיות חיים מאושרים בגיל השלישי תוך הגשמת כל החלומות שלהם.

אודות הכותב
טלי וולס
מנהלת את תחום התכנון הפיננסי, מייסדת הפירמה ומתכננת פיננסית בכירה.
בעלת רישיון פנסיוני, הסמכה בניהול תיקי השקעות, תואר B.A ו- M.B.A במנהל עסקים. בעלת -17 שנות ניסיון בתחום הפיננסים וחיסכון ארוך טווח (פנסיוני) . מרצה בכירה בתחום התכנון הפיננסי.
נהנתם מהמדריך? היו חברתיים שתפו:
וואטסאפ חייגו עכשיו השארת פרטים
Skip to content